"Knafe"

Ett paket kadayifnudlar (hittas i kyldisken i utländska butiker)

Och smält smör


kräm:

1 l mjölk
5 dl grädde
5 msk vaniljsocker
3 msk florsocker
ca 4 dl maizena (ljus redning)


Serveras med sockerlag:

2 glas vatten
2 glas socker
ca en halv citron

Börja med att värma ugnen i ca 175 grader.


Dela upp nudlarna i två lika stora delar! Ena delen blandar du med det smälta smöret och placerar i en långpanna. Lägg i ugn tills kakan fått färg. Koka under tiden ihop mitten krämen till en ganska tjock massa, Man börjar med att först koka upp mjölk och grädde och sedan efter att den kokat upp tillsätter de torra ingredienserna under omrörning. Mer redning kan behövas, florsocker och vaniljsocker lägger du efter smak.



Sockerlag kokar du genom att lägga alla ingredienser i en kastrull och låter kokas i hop i ca 20 minuter, till du kan känna att den fått lite kladdig konsistens. Du känner detta lättast genom att ta lite av sockerlaget och lägger på tex. diskbänken och sedan tar lite med pekfingret och pressar ihop med den med tummen och när de känns kladdigt vet du att det är klart.


När du gjort redningen lägger du den över nudlarna som ligger i långpannan och lägger sedan resterande nudlar på den och lägger mitt i ugn i ca 20 minuter, eller till kakan fått färg, äts helst varm och serveras med sockerlag helt underbar kaka.

Kommentarer
Postat av: Sandra

hehe ja men precis!

Gjort idag då? :)

2009-06-22 @ 21:58:14
URL: http://sfblond.blogg.se/
Postat av: Rebecca (:

jo för att efter jag har bakat ser köket ut som om det är under renovering och inte blivit städat på flera veckor (A) och sedan är jag duktig på att glömma läsa receptet och då blir det lite galet ibalnd ^^



okej, men solen stannar hela veckan så du får njuta av den en annan dag! :D

2009-06-22 @ 22:38:33
URL: http://rebeccalundgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0