Sommar

Satt o kollade på lite bilder som jag fotade förra året o nu längtar jag bara ännu mer till sommarn. Vill ha sol o värme NU!!!

         

Jag e väll knappast den enda som saknar solen o värmen, eller?


Snälla, råna mig...

Så lyder rubriken i en artikell som DN har skrivit, artikeln handlar om sidor som visar var personer befinner sig. om personen ifråga e hemma eller inte.

Tror att denna sida är kopplad till bland annat twitter o Facebook så när en person skrivet att de t.ex. e hon tjejen/killen så kopplas det till denna sida och vem som helst kan se vart de befinner sig.

Tanken med sidan va inte till för tjuvar, men kan lätt missbrukas av dem. Så nu uppmanas alla att tänka sig för innan de skriver sådan information som lätt kan missbrukas.Bildkälla
Textkälla


Farsan

Idag har det varit en vädligt långdag. Har spenderat dagen med min storebror, älskar sånna dagar, men just nu e ja sjukt trött har varit igång sen 7 på morgonen.

Har även varit på bio och kollan på Farsan idag, lite småbesvikenåste jag erkänna att ja e, visst fanns de roliga scener men filmen va inte så jätte bra. Ni som har sett den vad tycker ni???


BildkällaNär ska vi lära oss

Visst är det viktigt att ha brandvarnare i varje rum o så, men e man inte hemma så är det inget man kan göra om brandvaranarn tjuter där inne, tyvärr hör inte grannen det i tid. För att en granne ska upptäcka att det brinner är det redan ganska långt gånget och kan vid detta lag redan vara försent...

Nu ska vi vara glad att ingen skada sig i denna brand som uppstått i Allarp, i Skåne. Som tur e var det ingen hemma, men man skulle inte behöva bli av med sitt hem om man hade brandvaranare kopplade till en larmcentral, samma sak med bostadslarm, för vad har man för nytta av larm som ringer upp än på mobilen? Det är utryckningen som är viktigaste oavsett om det handlar om brandskydd, eller bostadslarm.

Tänk på detta, oavsett vart o hur ni bor är det viktigt med rätt och bra skydd...bildkälla


Dödsbränder

Under januari månad har det varit extremt många dödsbränder, det har dött över 26 personer under bara denna månad. De flesta har varit över 50 år och vad anledningen till bränderna är vet man inte, men polisen misstänker att det är kylan.

Göran Schnell, vd på Brandskyddsföreningen säger att brandvarnare kan vara livräddare, men att man inte kan förlita sig på brandvarnaren man har i hallen. Man ska satsa på att ha en i varje rum, men att man även ska ha brandsläckare, brandfilt m.m. lättillgängligt.

Jag har sagt det förr o ja säger det igen, ta det lugnt med ljus och ha koll på grejer som blir varma och kan brinna i hemmet, allt ifrån elektriska prylar till ljus. Men ha även skydd, även om du aldrig kommer att använda dem är det en investering gällande Liv och död.


Text från: aftonbladet.se
dn.se
Bild från: Nyheter24.se


Inbrott

Tjuven försökte borra sig in hos ett par i Södertälje medan de låt och sov. Mannen i huset hörde ljud, och trodde först att det var dottern, men när han gick och kollade till henne så låg hon och sov, så han började följa ljudet och hörde att det kom från dörren nere i tvättstugan, när han tänder lampan ser han en person med luva som springer därifrån.

Har även via kunder fått reda på att det har varit flera folk runt om hela Södertälje som har hört att de ryckt på dörren natten till den 15 februari. En man berättade att hans 11 åriga dotter va själv hemma när hon hörde att de ryckte hon trodde de va föräldrarna, så hon tände lampan och gick ner för trappan, då ser hon hur någon springer därifrån.

Jag säger bara vilken tur alla människor har haft att personerna sprungit därifrån och inte skadat de som bott i huset.


Artikell från: lt.se
Bild från: hd.se


Styrka

"Allt förmår jag i honom som giver mig kraft."

-Fil 4:13


Ny loka smak

0-20db5e22a7c317d372c88c70e7ab3e53.png

Hittade en ny smak av loka idag som jag tänkte testa, har ni provat denna förr? Krusbär och päron smak har den.


American idol

Kom hem för en stund sedan, sitter nu uppe o tittar på American Idol. Älskar verkligen början när de e auditions, jag förstår verkligen inte vad vissa personer gör där, hör man verkligen inte att man inte kan sjunga eller går man dit för att jävlas?

Vad tror ni?


pyroman tanten

Ja började småskratta när jag läste denna artikel på expressens hemsida om en 70-årig kvinna satt igång 12 bränder under en tre års tid i höghuset där hon bodde.

Det jag tycker är roligast med hela artikeln är sista meningen som är ett citat från henne, och det är när polisen under förhör frågar henne varför hon tänt på då svarar hon:

”Om jag det visste, så skulle jag inte göra det. Jag har ingen aning.”

Stackars henne, tror ja...

Skylle ni kunna tänka er att en 70 årig kvinna skulle kunna göra något sånt? Eller om det brann hos er skulle ni misstänka er granne som är pensionär?


Bild och artikel från Expressen.se


Sjukaste första dagen på jobbet...

Idag var det första dagen på mitt nya jobb och ja bara måste berätta vad som hände mig, helt jäkla sjukt och ja måste bara säga att ja e överlycklig hehe…

Det hela började med att ja parkerade bilen, och är på väg upp till kontoret, ser jag en bil från företaget jag jobbade på i förra veckan, och jag kände igen bilen men kunde inte koppla om de va första chefen (nr 1) eller den andra chefens (nr 2) bil, men hur som helst fick ja lite småpanik, eftersom ja inte fick säga att ja skulle byta företag hade ja inte sagt att de va därför ja slutade.

Men jag skyndade mig upp till kontoret och tänkte här e jag i alla fall säker. Så står jag och nya chefen och pratar och kollar igenom lite papper o.s.v. När jag hör någon bekant röst säga ”Hej Sandra, Kul o se dig igen” Vänder mig om och där va han, men förra chef (nr 2). Fick en kram och vi började prata, kände mig hemsk, generad och kände hur röd ja blev i ansiktet tyckte hela situationen kändes lite skum, men efter någon minut frågar ja vad han gör där, och då säger han…

”Jag gör det du gör, det vill säga byter jobb…”

Så min förra chef ska bli min kollega, lite konstigt men det känns riktigt bra, nu vet ja att jag inte bytt till ett sämre företag, och nu e ja trygg eftersom jag vet att ja alltid har någon ja kan vända mig till, sen satt vi på ett möte med en inredare som designa och ska inreda VÅRAT kontor, känns riktigt bra och ja e riktigt glad att ha honom med mig i denna nya start…typ så här såg ja ut när chefen kom in


RSS 2.0