Sector Alarm

Tidigare har jag skrivit om G4s och Securitas, och nu ska jag skriva om det tredje företaget. Har valt de tre största och mest kända företagen. Visst är det viktigt att ha larm o så, men det är ännu viktigare att det är från ett känt företag. Så att välja Sector Alarm var ett självklart val för mig som tredje företag.

Sector Alarm är precis som dem andra företagen ett stort och ledande företag, Sector Alarm har 25 % av marknadens alla bostadslarm, och har funnits i Sverige i nio år. Företaget grundades i Norge.

Larmpaketet är direktkopplat till SOS-alarm och i Stockholm till Svenskbevakningstjänst. Sector Alarm har två olika baspaket, ett för villor och ett för lägenheter. Tänkte ta upp lägenhetspaketet här, men om någon är intresserad av den andra så hör av er. Paketet de har är en lösning för hela hemmet inte enbart mot inbrott, de har skydd mot bränder, inbrott och personskydd.

Larmpaketet kostar normalt 3449: - men de har just nu ett jul erbjudande där de säljer paketet för 750: - Paketet består av:

 • 1 centralapparat
 • 1 separat siren
 • 1 magnetkontakt
 • 1 rörelsedetektor
 • 2 fjärrkontroll (används även till trygghetslarmet)
 • 1 optisk brandvarnare
 • Dekaler

Som jag nämnde ovan e allt kopplat till SOS-alarm, och Svenskbevakningstjänst och de har även en tjänst för nyckeljour, inre- och yttrekontroll inkluderat i månadsavgiften som är 310: - i månaden. Ingen bindningstid finns bara tre månader uppsägningstid. 

De kommer och installerar den åt dig och i månadsavgiften ingår även fri årlig service. Samt att de står för din självrisk om något skulle hända, eller de står för upp till 2000 :- per år.

Vid värvning får man 500:- som dras av från månadsavgiften.

Fördelar:
Paketet täcker ALLT, den är kopplad till SOS och fria utryckningar. Inre kontroll, Lätt att hantera, och stort plus för den årliga servicen.
Nackdelar: Lite dyrare än de andra, i alla fall månadspriset.


bild och information från Sector Alarms hemsida


Första advent

Idag är det första advent och många tänder ett ljus, supermysigt jag vet. Men glöm bort ljuset, glöm inte bort att släcka ljuset när ni inte är i närheten, eller att inte ha något brännbart i närheten av ljuset, se även till att att ha en brandfilt, brandsläckare eller något liknande till hands.

                                 
                                                   Bilder från google.se


Securitas

I mitt förra inlägg valde jag att skriva om G4S, som är ett att de större och mer kända säkerhetsföretagen i Sverige har jag bestämt mig och jämföra tre stora företag i Sverige, har ni tips på fler företag ni vill att jag ska skriva om så säg till.

Även Securitas är ett ledande säkerhetsföretag med verksamhet i mer än 37 länder och över 240 000 medarbetare. Trygghetslösningen de har är kopplat till deras egen övervakningscentral. Paketet de har är ett färdigt trygghetspaket som täcker behovet för en normalstor villade flesta behoven. Larmpaketet levereras förprogrammerat och klart att montera. Utan några som helst förkunskaper ansluter du larmet till Securitas larmcentral, och vid ett eventuellt larm finns Securitas väktare beredda att rycka ut.

Larmpaketet som kostar 1690 kr består av:

 • En centralenhet – larmets hjärna.
 • En rörelsedetektor.
 • Magnetkontakt för att larma dörr.
 • En inomhussiren.
 • En manöverpanel för att slå av och på larmet.
 • Fem Securitas larmdekaler att fästa på dörrar och fönster

Securitas tjänsten med fria uttryckningar kostar 229kr/månad. Vill man kan man välja att köpa till fler delar, olika delar kostar olika mycket men på abonnemangen kostar samtliga tillval 15 kr/månad abonnemanget överstiger inte 259kr/månad.

Du köper Ditt larm och Du äger larmet från första dagen och avtalet med Securitas är bindande i 24 månader.

Fördelar: du äger ditt larm, ganska billig månadskostnad plus ett maxabonnemang, fria utryckningar
Nackdelar: dem installerar den inte åt dig, ingen rökdetektor, bindningstidBild och information från Securitas hemsida


G4S

G4S är ett ledande säkerhetsföretag med verksamhet i mer än 110 länder och över 585 000 medarbetare. Larmet är kopplat till deras egen övervakningscentral som är bemannad dygnet runt, året runt. En yttre kontroll av bostaden sker när larmet går, för att kunna lite på att ditt hushåll inte står öppet.

Larmet kan aktiveras genom med en fyrsiffrig kod, en fjärrkontroll, en telefon, eller ett SMS från mobiltelefonen, så det är väldigt lättanvändbart. Ett startpaket för villa/radhus, men paketet räcker för det mesta för en lägenhet!

Paketet som G4S har består av:

 • En Centralenhet ink siren + GSM sändare
 • En Manöverpanel
 • En Magnetkontakt
 • En rörelsedetektor
 • En Rökdetektor
 • Larmskyltar och installation

Ordinariepris för detta paket är 4070 kr, men de har just nu ett erbjudande och det kostar endast 1970 kr. Själva abonnemanget kostar från 199 kr i månaden.

Vill man kan man välja att köpa till fler delar, olika delar kostar olika mycket men på abonnemangen kostar samtliga tillval 15 kr/månad om inget annat anges, max 45 kr/månad.

Vid värvning av en vän får man tre månader gratis på sitt abonnemang. Om du är bunden eller inte har jag inte hittat någon information om tyvärr.

Fördelar: Ett paket som tecker det mesta, ganska billig månadsavgift, lätthanterligt
Nackdelar: Ingen inrekontroll, ganska dyrt paket om det inte är rabbaterad


Bild och information från G4S:hemsida


försäkringar

Många idag väljer att teckna försäkringar och det är jätte bra, men varför skaffar man egentligen försäkringar? oftas så gör man det i förebyggande syfte, men hur komemr det sig att man inte skaffar larm i förebyggande syfte. Oftast så skaffar man inte Larm förrän man blivit utsatt för något, tyvärr måste jag säga.

Men nu ska jag avslöja en sak, om ni inte hade säkerhetsdörr eller larm när nu skaffade er försäkring och kanske har det idag, så till att kontakta ditt försäkringsbolag, oftast, okej inte alltid men oftast så brukar man kunna minska sin försäkringskostnad när man har säkerhetsdörr och/eller larm. Det e väll bra, eller?

Ska försöka leta upp säkerhetspaket från olika företag, ej enbart företaget jag arbetar hos, hehe!

nej men som sagt kolla upp det där med din försäkring och försök komma överrens om något bra!

bild från google.se


Säkerhet i hemmet för mig..

För mig handlar säkerhet i hemmet om ganska mycket, mycket mer än en brandvarnare, brandfilt brandsläckare, säkerhetsdörr. För mig handlare det främst om att känna sig säker i hemmet, men även att jag ska vara säker på att ingen vill ta sig in till just mitt hem när jag inte är där, ha ett vakande öga, ha en känsla över att det alltid finns någon hemma.

Visst är säkerhetsdörr, brandvarnare m.m. en jätte bra början, men hur man kan göra om man inte är hemma?

Berättade även för en person här att en person med rättkunskaper och rätt verktyg tar sig igenom en klasstre säkerhetsdörr på mindre än 30 sekunder, känns detta säkert? Tycker inte jag, dels får man betala runt 15 tusen för en sån dörr, som inte ens är särskillt säker, dumt kan jag tycka. Eller vad tycker ni?

Visste ni även att för att en säkerhetsdörr ska ha något mer skydd måste man ha en som är minst klass fyra?

Bilden på hela dörren är en klassfyra dörr, och den andra är klass tre.

                                                     
                                                      Bilder från google.se


En fråga...

Om jag säger säkerhet i hemmet vad tänker ni på då?

Övervakningssystem

Jag vill jag tipsa om ett övervakningssystem. Jag var inne på Marrakezh.se och såg att de hade ett bra erbjudande på en övervakningskamera med möörkerseende, kanske inte är så mkt för just lägenheter, men en toppenprodukt om man bor i villa/radhus när man har en liten gård. Speciellt nu när det är örkt ute och då det tyvärr sker flest inbrott. För lägenheter finns det speciella paket för att säkra sina hem. Kommer komma med tips och jämföra även dessa paket längre fram. Men här har ni iallafall tips på en bra produkt.


Bränder

Ett hem kan ha väldigt många brandorsaker, allt från det allra vanligaste som t.ex. ljus till gamla tekniska varor till grejer som man kanske inte tänker på. Ska vi ta datorn som exempel, fast än den är ny kan den ha en fel installation och leda till kortslutning som gör att det börjar brinna. En av de allra vanligaste orsakerna att det brinner nu under mörkare tider är ljuset.

Visst har man fått höra att man alltid ska släcka ljuset innan man går hemifrån, men det är minst lika viktigt att ha koll på ljuset man har tänt medan man är hemma.

Träffade på en kund här om dagen som berätta något som hände henne för cirka tre veckor sedan. Hon berättade att hon hade tänt värmeljus i badrummet som hon sedan inte tänk på något mer. Så medan hon är i vardagsrummet o tittar på TV så började brandvarnaren gå, men då hon inte såg någon eld så tog hon ner den o drog ur batteriet och fortsatte titta på TV, inte förrän hon hörde hör sprayflaskor började explodera i badrummet reagerade hon på att det brann kraftigt i badrummet, nu kommer hon inte att kunna bo hemma på över tre månader till. 

Fick även en konstig fråga av en kund idag, han frågade mig om det är viktigt, att ha brandsläckare i lägenheter, självklart är det viktigt, ett hem är ett hem oavsett om du bor i villa, radhus eller lägenhet.

Vad anser ni? Är det viktigt med brandvarnare, samt har ni några själva?


Mysigt men ack så farligt, bild från google.se


Brandvarnare

I dagsläget har nästan alla hushåll iallafall minst en brandvarnare, men hur ofta kollar man batteriet på dem, eller att de fungerar. Det som rekommenderas är att man kontrollerar brandvarnaren minst två ggr per år.

En brandvarnare är jätte bra att ha när man är hemma, men vad tror ni händer när man inte är hemma?

Hur långt gånget tror ni att branden är innan grannen, eller någon på andra sidan märker att de brinner hos dig och larmar SOS?

Vad rekommenderar då jag, jo jag rekommenderar optiska brandvarnare som inte går på matos, utan de är en ny ”smart” brandvarnare, den går på konsistensen av röken, den går på riktigt eld. Men förutom att den är bättre än en vanlig så hörs den ca tre gånger mer än en vanlig brandvarnare, så förhoppningsvis så hörs den genom din dörr och in till grannens. 

Förutom att den hörs tre gången mer än en vanligbrandvarnare så upptäcker den bränder åtta gången snabbare, åtta gången är mycket, Tänk er bara när man kör bil, när man kör 50 km/h och när man kör 100 km/h hur stor skillnaden är och detta är bara dubbelt så snabbt så tänk er åta gången snabbare än en vanligt, är inte detta helt fantastiskt?

Är ni för unga för att bestämma vad ni ska ha för brandvarnare hemma, se då till att säga åt era föräldrar att kolla upp den brandvarnaren ni har hemma och att ni kanske ska investera i en godkänd optisk brandvarnare, brandsläckare, och brandfilt.


Bild lånad från google.se


Så vad har ni för skydd där hemma mot bränder idag, samt har ni funderat på detta med bränder? En sista fråga jag undrar vad ni tror är det värsta med att det brinner hemma hos er?

 


min nya inriktning...

Fast än jag inte hunnit/orkat lägg ner energi på att ändra designen på bloggen, betyder det inte att jag inte kan börja inrikta innehållet efter det jag tänkte. Kan medela er att detta kommer bli en säkerhetsblogg...

Hmm nu kanske ni funderar på vad jag menar med det, men det ska jag snart förklara. Jag har sedan ett tag tillbaka arbetat med säkerhet och hör dagligen vad folk utsätts för, allt från inbrott, till bränder. Ja Säkerhet för allt, och alla heltenkelt. Kommer visa med statistik samt ge tips på hur ni kan förhindra vissa saker. Visst kanske inte världens roligste ämne, men absolut nödvändigt.

Visste kommer jag att fortsätta behålla lite av de sakerna jag alltid haft, men huvudinriktningen i bloggen kommer handla om säkerhet.

Troligen kommer mitt första viktiga inlägg i kväll när jag kommit hem från jobbet eller i morgon bitti, för nu väntar en dag i huset med alla byggare innan jag åker förbi en snabbis till Ikea för att köp en lampa innan jag ska åka o jobba.

Men Nu ska nu få ha en underbar dag så hörs vi av...

fyy på mig

vet att jag har sagt att de kommer en förändring och det gör det! Har bara haft lite för mkt att göra just nu! Sorry men det kommer stå ut!

RSS 2.0