Apelsin eller banan och chokladpaj
Här kommer minipajerna jag bakade i fredas. Grundreceptet kommer från Linda, men jag la till lite grejer och provade på att lägga i lite andra saker. Supergott blev det iallafall. Så detta är vad som behövs (Förresten jag gjorde dubbelt så mkt som Lindas så en dubbelsats för min del, blev 42 st, men om du ska göra det i en stor form, gör hälften av mängden då).
Grunddegen:
300 g smält smör
3 dl socker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 msk mjölkValfri fyllning:
Ca 2-3 bananer
Ca 2-3 apelsiner
Granering:
600 g hackad schweizer nöt
Mandelspån
Börja med att värma ugnen till 175 grader och sedan med att göra grunddegen Blanda först ihop ägg och socker tillsätt sedan de resterande ingredienserna, och blanda samman till en deg.

Sen tar man ungefär nästan en matsked i varje muffinsform(Jag tog aluminiumformar, för bättre stadga). Därefter skalade jag apelsiner och skar dem i tunna skivor och la i hälften av formarna med deg i Apelsiner i andra halvan av formarna fyllda jag med bananer (så det blir två olika kakor). Sedan hällde jag över lite av den krossade chokladen.

Därefter placerar man dem mitt i ung i ca 13 minuter, tag ut kakorna strö på mandelflarnen och placera mitt i ugnen i gen i ca 5 minuter. Sedan är det bara att njuta av kakorna, kan ätas själva men är helt underbara med Vaniljglass.
Ja nästa gång sk ajag kanske göra som du gjorde :)
va de gott me apelsin?
Haft en bra påsk`?
KRAM
Sv: jo vet funderade på det men i en närmare eftertanke så, nej.
Gott!
så gott ;O