anlagdabränder och skolbränder...

Visste ni om att i Svergie så är var fjärde brand anlagt?

Men om man kollar på statistiken för skolbränder än summan högre, en exakt siffra har jag inte men enligt källan kan det röra sig om 80-90%. Brandskyddsföreningen har skapat ett projekt som handlar just om anlagda bränder framför allt för att minska skolbränderna.

Många av bränderna som sker, sker oftast under dagtid/skoltid, då det är som mest personer i skolan. Jag personligen ser/såg en annan period då skolbränder började ske, och det är vid sommarlovets slut och ingen vill återvända till skolan, eller detta om man ska tänka på vad som hände förra året inom 08 området. Ska vi fasa för detta i år också?

Man får vara tacksam att det ännu inte skett att någon mist sitt liv eller skadats allvarligt i samband med bränderna, men brandskyddsföreningen misstänker att det är en tidfråga innan någon gör det, och jag kan inte annat göra än att hålla med.

De skriver även i sin text om vad konsekvenserna kan vara vid anläggning om bränder, vad det kan leda till, de skriver att fängelse är vanligare än skadestånd. Att det kan vara svårare i framtiden att få jobb, lån till hus/bil, eller att ens få ta körkortet.

Finner du detta intressant och du vill höra mer om detta??

Det finns nämligen en konferans under den 14-15 oktober på Scandic Star hotell i Sollentuna, stockholm. Boka här


Bildkälla
Textkälla


Kommentarer
Postat av: D O L L Y

hur mår du gumman ?

2010-07-11 @ 22:46:14
URL: http://fashionmodel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0