Bryt upp ett Assa 2000 lås på mindre än 30 sekunder...

Vet att ni säkert har hört talas om detta tidigare och kanske till och med sett detta videoklipp, men jag kände ändå för att visa den, just för att ni INTE ska lita er på dörrar och "bra" lås.Förresten, har ni sett denna förr eller hört talas om dessa?

hemma igen...

Har precis kommit hem från sjukhuset...

Min storebror har varit med om en bilolycka och han ville ha skjuts hem från sjukhuset, så han ringde mig...

Som tur e mår han bra, lite ont i ryggen och han e chockad men han mår OK, han lever och det är det viktigaste anser jag. Han krocka med en Buss, han körde ner för en backe och bussen skulle svänga till vänster över hans väg och in på en annan väg, båda försökte bromsa men tyvärr lyckades de inte hålla sig borta från varandra och de körde in i varann, bara några meter hemifrån...

Men hur som helt det jag vill säga med detta är att man ska köra försiktigt, fast än de inte är lika kallt ute som förr och de inte ligger lika mkt snö på gatan så ska man tänka på att det är halt, och lite snö kan se till att bilen inte har lika bra grepp om vägen och att bromssträckan inte är lika kort. Så kör försiktigt och var uppmärksam, även om du är försöktig kanske inte personen du möter i trafiken e det, därför är det viktigt att vaa uppmärksam...


Bild från Barometern.se


Trygga Hem

Då jag fått ganska många mail från folk som undrat och jag skulle kunna tipsa om lite fler säkerhetsföretag och prata om deras larmsystem så kan ja tänka mig ta upp några till. Jag har valt att skriva om företag jag tycker att man ska använda sig av om man nu ska ha något, för att ett larm ska fungera med användning anser jag att företaget måste vara någorlunda känt iallafall. Så idag ska jag skriva om Trygga Hem och en annan dag om NLT.

Trygga Hem är ett rikstäckande säkerhetsföretag och är enligt dem själva ett av de största leverantörerna av larmsystem till privatpersoner i Sverige. Deras affärsidé är enkel – de vill erbjuda vanliga människor säkerhetsprodukter och tjänster av hög kvalitet till rimliga priser. Själva larmet är anslutet till SOS Alarm, precis som Sector Alarm.

Hittade till en början inga priser på hemsidan men efter mycket letande hittade jag att grundpaketets värde ligger runt 1975:- och månadssumman är från 250:- men har tyvärr inget maxtak.

Grundpaketet innehåller:

  • 1 Centralenhet
  • 1 Manöverpanel
  • 1 rörelsedetektor
  • 1 magnetkontakt
  • Dekaler och larmskyltar

Just nu har de ett erbjudande där de bjuder på en extra rörelsedetektor

Precis som jag nämnde ovan så är paketet kopplat till SOS-alarm, men förutom kopplingen till SOS så erbjuder trygga hem olika tjänster som t.ex. fri service, fri installation, fria utryckningar, självrisk reducering upp till 3000 kr, larm vid strömavbrott och anpassning efter djur utan extra kostnad.

Larmet har ingen bindningstid, enbart tre månaders uppsägningstid. Samt att du precis som de flesta andra bolagen så hyr du ditt larm.

Vid värvning får man 500:- som dras av från månadsavgiften.

Fördelar: Kopplad till SOS och fria utryckningar. Fri service, självriskreduceringen e 1000 kr mer än de andra, anpassningen efter djur e kostnadsfritt, månadssumman e billigare
Nackdelar: ingen inreväktartjänst, ingen rökdetektor ingår, inget maxtak på månadssumman


Bilder och information från Trygga Hem's hemsida


Uppsägning

Nu har jag bestämt mig, i morgon säger jag upp mig från mitt jobb! Jag stortrivs och verkligen älskar mitt jobb dock har jag fått ett erbjudande ja har svårt att motstå...

Jag kommer att säga upp mig med blandade känslor, visst älskar jag mitt jobb dock trivs ja inte lika bra i det nya kontoret (som tur é) som jag gjorde i gamla, men chefen här e underbar och hur snäll och stöttande som helst.

Men ja måste kan tyvärr inte jobba på båda ställena samtidigt de går bara inte, inte när de e samma bransch och snarliknande arbetstider. Men som sagt har fått ett erbjudande ja inte kan tacka nej till. Berättar mer sen när kontrakt har skrivits på o.s.v. Men nu e jag mest nervös inför morgondagen så...

...wish me good luck=)


Dödsbränder...

Fortfarande sker det en massa dödsbränder…

Igår läste jag någonstans (kommer inte riktigt ihåg i vilken tidning) att det var en som dog i Märsta i en brand som skedde i hemmet, och idag läser jag att ytterligare en har hittats död i sitt hem i en brand i Nacka, Saltsjö-Boo rättare sagt.

På den senare nämnda dödsbranden var det grannen som upptäckte att de brann och grannen upptäckte det inte förrän det var stora lågor, och tyvärr för sent för att kunna rädda personens liv. Kroppen låg vid dörren hur hemsk är inte det? Att veta att den brinner men att man inte hinner ut genom dörren ush, vill inte ens tänka tanken, tänk vad en bra brandvarnare och brandsläckare kan göra…

Det jag  skriver om är bara dödsbränder, sen har det skett en massas bränder i lägenheter, företag med mera, men ja har valt att enbart skriva om dödsbränderna... Där liv har förlorats, där folk förlorat anhöriga. Har ni någonsin förlorat någon i en brand, eller känner ni någon som dött i en brand?

skulle nu kinna svara helt ärligt nu,  har ni en brandvarnare, i så fall hur ofta kontrollerar ni den? Samt har ni en brandsläckare?


Bild från google.se


har ni någonsin sett denna?

4b48b44700d437a3d4f79575be0466a7.png

Satt precis på ett styrelse möte som gick jättebra! Men nu när jag är på väg därifrån får jag syn på denna, tror aldrig jag sett den i denna varian tidigare brukar vara streckgubben man ser, har ni sett något rolig variant någon gång?

Förövrigt har det hänt ganska mkt hos mig och ja har varit ganska ledsen och har därför varken bloggat eller svarat på kommentarer, ska försöka göra det när ja kommer hem ikväll!

Har ofta fått höra att när gud stänger en dörr öppnar han en annan... Har aldrig tidigare trott på detta förrän idag, som ja skrev lite längre upp har ja varit ganska ledsen och känt att allt höll på o falla i bitar, allt jobb till privatliv. 

Kontoret jag jobbade på lades ner, och ja blev omplacerad till ett ställe jag inte trivs så värst på till lite andra privata saker. Men nu har ja fått ett jobberbjudande ja har lite svårt att tacka nej till men som samtidigt är lite läskigt.

Kan man ringa sin förra chef (han från kontoret som lades ner) och be honom om tips? Be om råd om hur man ska göra? Eller e det helt fel?

Sen kommer funderingen om man ska man vara feg och stanna kvar där man är. Jag har fått ett erbjudande som gäller att ta ett steg tillbaka för att sedan (om 3-4 månader) ta en jädrans massa fram?

Vad hade ni gjort?


kusinen på besök...

0-34f8b1c60be22248b9eabd65c2f5a21f.png

Hehe hade kusinen över igår kväll och ja upptäckte att han har jäkligt stora fötter. Han har 47or! Medan ja har 36 men dem här e stora i storlekarna bara för att ja ska kunna ha dubbla varmastrumpor på... Vet inte vad ja egentligen ville säga med denna bild o text förutom shit kan man ha så Jäkla stora fötter?


på väg från jobbet

293c52b52e2689aa2f92c6139db328e1.png

nu är jag på väg hem från jobbet och på väg från kontoret ser ja all rök hoppas det inte brinner så allvarligt och att ingen skadar sig...

hehe, nej det är inte skorstensrök, fick reda på att det va en lägenhet som brann men som tur e kom ingen till skada...


Dödsbränder...

Bara under december 2009 så var det 10 dödsbränder i Sverige och över 10 personer dödades. Men att det brinner under december månad är folk ganska medvetna om. Förra året så dog det flest personer i mordbränder under januari månad, och detta med 15 personer, och därefter kom April med 14 personer. Men vet ni om att under 2009 dog det över 115 personer, hur hemskt är inte det? Vet ni om att andelen barn som dör i bränder ökar. Hur gör man då för att förhindra att folk dör i bränder, eller minimera dessa.

1. Att man ska lära folk hur de ska bete sig vid bränder, t.ex. om man bor i lägenhet och det brinner hos grannen ska man inte springa ut, finns en risk att man t.ex. fastnar i hissen och i andra trånga utrymmen som gör att man brinner upp, en lägenhet är för det mesta det säkraste stället. Det tar minst 60 minuter för en brand att ta sig in till närmsta grannen, och förhoppningsvis har räddningstjänsten kommit till plats då. Om det är brand i ens egen lägenhet är det lite andra regler om gäller då.

2. Ännu ett sätt att förhindra att man dör är att veta i vilken ordning man ska göra allt på:

· Rädda: Om någon är i fara försök att rädda personen, bra att veta är att den farliga röken är lätt så den stiger alltid upp så därför ska man försöka krypa, och stänga dörrar efter sig för att förhindra att branden sprider sig, och man ska ALDRIG öppna ett fönster när det brinner.
· Varna: alla som hotas av branden.
· Larma: Ring 112 för de är de ända som har rätt att skicka ut blåljus.
· Släcka: Om man bedömer att man klarar att släcka branden ska man göra det, därför är det bra att varje hushåll har en brandsläckare, brandfilt eller liknande. 

3. Ha brandvarnare (finns väldigt billiga att köpa och helst ska man ha ett i varje rum).

4. Brandsläckare (helst pulver)

Här har ni fyra bra tips. Hur tänker ni på detta kring bränder? Tänker ni ofta på bränder eller är det något som ni blundar för?


Bild från google.se
Information från: Brandskyddsföreningen
Räddningsverket
IDA-Portalen
MSB


Tips...

Vill bara ge er ett litet tips om MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) har spelat in lite filmer och lagt upp på YouTube, värda att kolla på! De visar bland annats hur man ska göra vid bränder, tål att visas för barnen också så de vet hur de ska göra vid bränder!

Gå in här för att kolla in till deras direktsida på youtube

Hmm ska nog skriva ihop en liten text om dödsbränder senare när jag kommer hem från jobbet, eller i morgon. För det verkar inte vara så många som tänker på det... Vad tycker ni om det då?

Informatörer ska förhindra dödsbränder

Om moderaterna gör detta e det guldvärt! hoppas de inte glömt bort det när de satte budgeten för 2010

Läs pressinformationen jag hittade här och berätta gärna vad du tycker om detta, skulle du gå på dessa informationmöten?

RSS 2.0