Bränder

Ett hem kan ha väldigt många brandorsaker, allt från det allra vanligaste som t.ex. ljus till gamla tekniska varor till grejer som man kanske inte tänker på. Ska vi ta datorn som exempel, fast än den är ny kan den ha en fel installation och leda till kortslutning som gör att det börjar brinna. En av de allra vanligaste orsakerna att det brinner nu under mörkare tider är ljuset.

Visst har man fått höra att man alltid ska släcka ljuset innan man går hemifrån, men det är minst lika viktigt att ha koll på ljuset man har tänt medan man är hemma.

Träffade på en kund här om dagen som berätta något som hände henne för cirka tre veckor sedan. Hon berättade att hon hade tänt värmeljus i badrummet som hon sedan inte tänk på något mer. Så medan hon är i vardagsrummet o tittar på TV så började brandvarnaren gå, men då hon inte såg någon eld så tog hon ner den o drog ur batteriet och fortsatte titta på TV, inte förrän hon hörde hör sprayflaskor började explodera i badrummet reagerade hon på att det brann kraftigt i badrummet, nu kommer hon inte att kunna bo hemma på över tre månader till. 

Fick även en konstig fråga av en kund idag, han frågade mig om det är viktigt, att ha brandsläckare i lägenheter, självklart är det viktigt, ett hem är ett hem oavsett om du bor i villa, radhus eller lägenhet.

Vad anser ni? Är det viktigt med brandvarnare, samt har ni några själva?


Mysigt men ack så farligt, bild från google.se


Kommentarer
Postat av: Linda - ndaiL

Jaha okej, men har man något annat då?

2009-11-17 @ 23:55:31
URL: http://ndail.blogg.se/
Postat av: vesna.blogg.se

haha ja förstår dig, dom är riktigt snygga!



godnatt! :)

2009-11-18 @ 00:00:46
URL: http://vesna.blogg.se/
Postat av: Dolly

tusen tack baby

2009-11-18 @ 11:31:08
URL: http://fashionmodel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0